Gołąbki wegetariańskie w sosie pomidorowym.

Gołąbki wegetariańskie w sosie pomidorowym.

Będą dzisiaj na obiad.
Teraz idą do piekarnika☺

Przepis na farsz do gołąbków:

Ugotowany ryż
Podsmażona na maśle cebulka
1 duża marchew starta na grubej tarce
1 surowe jajko
Zioła prowansalskie
Sól, pieprz
Suszony czosnek

Do podsmażonej cebulki dodaję marchewkę i smażę do uzyskania miękkości marchewki.
Wszystkie podane składniki mieszam z ryżem i mamy gotowy farsz.
Sos zrobiłam z rosołu i 1 puszki krojonych pomidorów, dodałam suszonego lubczyku i trochę cukru. Mąki nie dodawałam. Sosem zalałam gołąbki i zapiekałam w piekarniku.

niusia1

niusia1 2018-03-17

pysznie wyglądają - nigdy takich nie robiłam-może jakaś podpowiedź OLU?

evita

evita 2018-03-17

Zjadłabym te tradycyjne...
Wspaniałych, szczęśliwych chwil życzę...
Pozdrawiam ciepło... :)
Re: do mnie śnieg nie dotarł ale rankiem -6 st miałam...
Kalisz ode mnie bardziej na południu Wielkopolski

adam24l

adam24l 2018-03-17

Smacznego
Miłej soboty.

kris13

kris13 2018-03-17

Ale EXTRA !

ewci1

ewci1 2018-03-18

Super propozycja Olu, ja kiedys robilam z farszem z kaszy jaglanej,sera fetta ,czarymi oliwkami i spora ilosc koperku ...Tobie rowniez polecam:)

ssstu6

ssstu6 2018-03-18

wow, lubię "gołąbki",choc vegetariańskich nigdy nie próbowałem...
...a chętnie bym skosztował ; )))

jokam

jokam 2018-03-19

świetny pomysł !!

dodaj komentarz

kolejne >