Gołąbek wegetariański na dzisiejszy obiadek.

Gołąbek wegetariański na dzisiejszy obiadek.

Przepis na farsz do gołąbków:

Ugotowany ryż
Podsmażona na maśle cebulka
1 duża marchew starta na grubej tarce
1 surowe jajko
Zioła prowansalskie
Sól, pieprz
Suszony czosnek

Do podsmażonej cebulki dodaję marchewkę i smażę do uzyskania miękkości marchewki.
Wszystkie podane składniki mieszam z ryżem i mamy gotowy farsz.
Sos zrobiłam z rosołu i 1 puszki krojonych pomidorów, dodałam suszonego lubczyku i trochę cukru. Mąki nie dodawałam. Sosem zalałam gołąbki i zapiekałam w piekarniku.

kris13

kris13 2018-03-17

O! ja pierwsza_to spróbuję ;)

canada

canada 2018-03-17

..pychotka..:))

niusia1

niusia1 2018-03-17

dziękuję Olu za przepis- zapewne zrobię kiedyś choćby dla rozpoznania smaku

lila08

lila08 2018-03-18

ooo...to coś dla mnie :)

isia222

isia222 2018-03-18

ciekawa alternatywa

ewci1

ewci1 2018-03-18

Smacznie sie prezentuje golabeczek:)

himitsu

himitsu 2018-03-19

Wszystkie Twoje prezentowane przysmaki wyglądają pięknie i estetycznie.

dodaj komentarz

kolejne >