Przepis:
1 kg kapusty kiszonej
1 kg pieczarek
3 cebule
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz
przprawy, które lubicie do kapusty
3/4 kostki masła
Pieczarki podsmażyć z cebulką na oleju, kapustę kiszoną ugotować z przyprawami, które lubicie, odsączyć nadmiar wody.
Usmażone pieczarki wymieszać z kapustą, dodać 3/4 kostki masła i jeszcze trochę pogotować.
Pierwszy raz zrobiłam taką kapustę i stwierdzam, że jest naprawdę pyszna. Włożyłam ją na gorąco do słoików i będzie na święta.
dodane na fotoforum:
prince8 2018-03-24
Ciekawa oferta ... :) miłegooooooo
niusia1 2018-03-24
jeżeli będzie trochę "luźna" albo nawet do smaku proponuje po rozmrożeniu do gorącej już dodać co???? zasmażkę- jak kabaret OTTO hihihi!
babcia1 2018-03-25
no jasne że musi być pychota!!
hania19 2018-03-25
Tak znam ten przepis - tylko kostka masła reszta tak samo
Pozdrawiam Serdecznie !!!
izolek 2018-03-25
Taką kapustę robię bardzo często nie tylko na wigilię (troch mniej masła) - jest PYSZNA!