Kapusta z pieczarkami.

Kapusta z pieczarkami.

Przepis:
1 kg kapusty kiszonej
1 kg pieczarek
3 cebule
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz
przprawy, które lubicie do kapusty
3/4 kostki masła

Pieczarki podsmażyć z cebulką na oleju, kapustę kiszoną ugotować z przyprawami, które lubicie, odsączyć nadmiar wody.
Usmażone pieczarki wymieszać z kapustą, dodać 3/4 kostki masła i jeszcze trochę pogotować.

Pierwszy raz zrobiłam taką kapustę i stwierdzam, że jest naprawdę pyszna. Włożyłam ją na gorąco do słoików i będzie na święta.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2018-03-24

już czuję ten pyszny maślany smak:)

ssstu6

ssstu6 2018-03-24

heee, "u nas"...by się nie utrzymała "do świąt" ; )))
pozdro wieczorkowe ; )))

prince8

prince8 2018-03-24

Ciekawa oferta ... :) miłegooooooo

niusia1

niusia1 2018-03-24

jeżeli będzie trochę "luźna" albo nawet do smaku proponuje po rozmrożeniu do gorącej już dodać co???? zasmażkę- jak kabaret OTTO hihihi!

lanta21

lanta21 2018-03-25

super

babcia1

babcia1 2018-03-25

no jasne że musi być pychota!!

jokam

jokam 2018-03-25

fajny pomysł...!!

hania19

hania19 2018-03-25

Tak znam ten przepis - tylko kostka masła reszta tak samo
Pozdrawiam Serdecznie !!!

izolek

izolek 2018-03-25

Taką kapustę robię bardzo często nie tylko na wigilię (troch mniej masła) - jest PYSZNA!

isia222

isia222 2018-03-26

pycha , lubię kapustę kiszoną

frykasy

frykasy 2018-03-26

To musi być pyszna, aromatyczna kapustka :)))

moon7

moon7 2018-03-27

Bardzo lubię kapustę,skorzystam z Twojego przepisu;-)

dodaj komentarz

kolejne >