po upieczeniu-czekają na lukrowanie;-)

po upieczeniu-czekają na lukrowanie;-)

1\4szkl.miodu,5 łyżek miękkiego masła,1\2szkl.c.pudru,2 jaja,2i 1\4 szkl.mąki,1 łyżeczka sody,4 łyżeczki przyprawy do piernika
``````````````````````````````````````
Wszystkie skł.wymieszac,zagnieśc ciasto,rozwałkowac-podsypując mąką.Wycinac pierniki,ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około7-10 minut w temp 180stopni.By pierniczki miały połysk,przed pieczeniem posmarowac roztrzepanym jajem.Po upieczeniu są mięciutkie,póżniej twardnieja,by znów zrobic się miękkie chłonąc wilgoc z powietrza.Przechowywac w szczelnym pojemniku-długo się przechowują.

dodane na fotoforum:

devilka

devilka 2008-12-16

ciotka,daj przepis;]

bunia

bunia 2008-12-16

Proszę szybciutko odłożyć kilka przed lukrowaniem , zostawić by wyschły , a potem używać do doprawiania sosów.Pozdrawiam .Miłego wieczoru.

norbmaj

norbmaj 2008-12-16

Będzie co jeść :)

setulo

setulo 2008-12-17

O , dzięki za przepis :)

katolik

katolik 2008-12-17

Polukrować jeszcze miłością bezinteresowną i gotwe ! :)*
Miłego dnia Ci życzę Marzenko :)*

demon

demon 2008-12-17

no no wygladaja apetycznie :)

dodaj komentarz

kolejne >