Pierogi ,pierożki ... kto ich nie lubi ... te kapuściane z mięsem ... a ciasto miękkie ,cienkie ... takie jak lubię :) i do tego skwary .... nie wyobrażam sobie bez skwarków :)
30 dag pora 20 dag jabłek (waga po obraniu) 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu cukier oregano sól kolorowa pieprz
Por opłukać, osuszyć i pokroić w półplasterki. Jabłka obrać ze skórki, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Do miski przełożyć pora i jabłka. Dodać śmietanę, majonez, szczyptę cukru i oregano. Przyprawić do smaku kolorową solą i pieprzem. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut. Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.
dodane na fotoforum:
anad60 2015-01-28
pyszniutkie....i skwarki obowiązkowo i dużo
i tłusto i cebulka....ech te pierożki ....Smacznego :))
romta63 2015-01-28
Podobają mi się bardzo..ale no jestem nietypowa bo lubię tylko z owocami a na słono pieczone a skwarek nie jadam:(
baygel1 2015-01-28
Pierogi .... każde ! słodkie ,kwaśne ,mięsne z masłem a czasami ,tak dla rozpusty ,ze skwarkami :) :) :)
teresa71 2015-01-28
Oj tak ja w sobotę lepilam 180 szt dla naszej... rodzinki mniam mniam
pozdrawiam sedecznie
(komentarze wyłączone)