Pora na obiad.

Pora na obiad.

Pierogi ,pierożki ... kto ich nie lubi ... te kapuściane z mięsem ... a ciasto miękkie ,cienkie ... takie jak lubię :) i do tego skwary .... nie wyobrażam sobie bez skwarków :)

30 dag pora 20 dag jabłek (waga po obraniu) 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu cukier oregano sól kolorowa pieprz


Por opłukać, osuszyć i pokroić w półplasterki. Jabłka obrać ze skórki, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Do miski przełożyć pora i jabłka. Dodać śmietanę, majonez, szczyptę cukru i oregano. Przyprawić do smaku kolorową solą i pieprzem. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut. Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

dodane na fotoforum:

anad60

anad60 2015-01-28

pyszniutkie....i skwarki obowiązkowo i dużo
i tłusto i cebulka....ech te pierożki ....Smacznego :))

isia2

isia2 2015-01-28

pycha, pycha

irokez

irokez 2015-01-28

Az slinka leci,musze znow zrobic

mery50

mery50 2015-01-28

Pyszne jedzonko Tereniu. Smacznego !
Miłego popołudnia. Pozdrawiam !

aam57

aam57 2015-01-28

Ja uwielbiam,pod wszelką postacią;))

romta63

romta63 2015-01-28

Podobają mi się bardzo..ale no jestem nietypowa bo lubię tylko z owocami a na słono pieczone a skwarek nie jadam:(

baygel1

baygel1 2015-01-28

Pierogi .... każde ! słodkie ,kwaśne ,mięsne z masłem a czasami ,tak dla rozpusty ,ze skwarkami :) :) :)

rycho2

rycho2 2015-01-28

zdolne paluszki je ulepiły

teresa71

teresa71 2015-01-28

Oj tak ja w sobotę lepilam 180 szt dla naszej... rodzinki mniam mniam
pozdrawiam sedecznie

(komentarze wyłączone)