Rolada z łososiem, serkiem mascarpone i serem feta

Rolada z łososiem, serkiem mascarpone i serem feta

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
10dkg serka mascarpone
10dkg sera feta
1 jajko
1 ząbek czosnku
30dkg fileta z łososia
sól, pieprz,
koperek świeży
troszkę soku z cytryny
Łososia skropić sokiem z cytryny i posolić. Do miski dać serek mascarpone , ser feta , jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, koperek. Dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego odciąć ok. 10 cm pasek i pociąć na cieniutkie paseczki do dekoracji. Na pozostałem cieście rozłożyć z jednej strony łososia, na łososia położyć masę serową i zwinąć w roladę. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 40-50 min. Podawać z dowolną surówką. Smacznego.

kolejne >

bronia

bronia

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


danka1

danka1 2012-02-26

z ochotą dob rała bym się do tego dania

pawola

pawola 2012-02-26

piękna robota... pewnie spróbuję;))
powiedz mi, czy Twoje mięsa w cieście też tak "moczą" spód?
robię czasem polędwicę wieprzową w cieście franc... i spód się rozłazi... najpierw krótko obsmażam mięso w ziołach, studzę, zawijam w ciasto i piekę 40-45 minut...

kris13

kris13 2012-02-26

właśnie_mam ten sam problem co pawola.........;)

deniska

deniska 2012-02-27

och jaki mam apetyt...

bronia

bronia 2012-02-27

Re: do "pawola" Jeszcze nie zdarzyło mi się, aby rolada czy mięso w cieście miało rozmoknięty spód i się rozlatywało. Nawet jak przygotowywałam komunię u córki siostry, zrobiłam mięso dzień wcześniej, a na drugi dzień dopiero piekłam i nic się nie stało, dlatego ten problem jest mi obcy. Może to kwestia piekarnika ? Polędwicy jeszcze nie robiłam, ale jak robię piersi z kurczaka to wcześniej mięso obsmażam z każdej strony na dość mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano, odstawiam do wystygnięcia, następnie zawijam w ciasto i piekę. Piekarnik grzałka góra, dół 180-200 stopni. Czas pieczenia jest różny, zależy od wielkości porcji. To mięso o którym piszę piekę 30-40 min, ale np. roladę z serkiem maskarpone i łososiem piekłam ponad 50 min. Pozdrawiam

anina

anina 2012-02-27

Wygląda bajecznie...tylko się w prosić na degustacje......Artystko TY moja....Pozdrawiam:)))

alkaa

alkaa 2012-02-27

super...

evita

evita 2012-02-28

Super jedzonko...

jagoda8

jagoda8 2012-02-29

SUPER foto...

jagoda8

jagoda8 2012-03-02

Pozdrawiam Bożenko serdecznie.

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies