Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-grzybowym :

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-grzybowym :

Szybkie paszteciki z gotowego -schłodzonego ciasta drożdżowego .Na farsz użyłam mięsa i grzybków z gotowania zupy grzybowej -krem.
Czas : 45 minut
Składniki :
1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
mięso z małego udka kurczaka ugotowanego w zupie
2 kapelusze borowików suszonych ugotowane w zupie
2 łyżki usmażonych na maśle pieczarek
1 mała cebulka usmażona na szklisto na oleju ( na 1 łyżce )
sól
pieprz mielony
1 żółtko
Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości , grzyby , cebulkę zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.

dodane na fotoforum:

siestala

siestala 2010-07-20

smaki mojego dziecinstwa! Babcia takie robila- najlepsze, choc nie najzdrowsze jednak, byly jeszcze cieple! Pamietam tez ze do ciasta dodawala odrobine majeranku

cherney

cherney 2010-07-20

och musze to zrobić ...koniecznie ;DD pyszota :)

shiral

shiral 2010-07-20

Wyglądają przepysznie:)

k4siuni4

k4siuni4 2010-07-20

wyglądają smakowicie :))))
Pozdrawiam!

jerzys4

jerzys4 2010-07-20

do tego barszczyk, mmm pycha

duszka1

duszka1 2010-07-21

pozdrawiam i dzięki za pomysł,lecę do garów,botwinka się gotuje,za godzinkę bedą paszteciki...

halinag

halinag 2010-07-21

pyszotne

dodaj komentarz

kolejne >