Ruskie pierogi z miętą :

Ruskie pierogi z miętą :

Z tej porcji wychodzi ok 20 pierogów .
Ciasto parzone jest grubsze od zwykłego , krócej takie pierogi się gotuje , szybciej się je robi . Nie potrzeba ciasta wałkować , wykrawać .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/03/ruskie-pierogi-z-mieta.html#more

dodane na fotoforum:

gawrylo

gawrylo 2010-11-10

cool

madu02

madu02 2010-11-10

świetny przepis, o takie mi chodziło, szybkie, bez wałkowania z mięciutkim ciastem, jesteś moją ulubioną za te pierogi, na Twoją galerię muszę poświęcić więcej czasu, dlaczego dopiero teraz do ciebie trafiłam? rożnie krzyżują się ścieżki garnkowe, ukłony

ondra

ondra 2010-11-10

Będę robić w sobotę. Tylko muszę ich zrobić ponad setkę :)))

alik61

alik61 2010-11-10

baaaardzo apetyczne!!!:)))

rudy13

rudy13 2010-11-10

a można na takie wpaść do Ciebie... ?? byłoby najszybciej.... chociaż, Ty chyba w Szczecinie mieszkasz, to z Opola szmat drogi..... ech... chyba sama zrobię... :))

ada40

ada40 2010-11-10

Pozdrawiam milego wieczorku zycze.

bunia

bunia 2010-11-10

Rudy13- a tam narzekasz - z Opola do Szczecina prosta droga. Wieczorem wsiądziesz - na obiad dojedziesz ( hi hi ) - melduje , ze dziś miałam dzień pierogowy - robiłam na zapas ( i na dziś ) 5 wersji .
To znaczy ciasto takie samo- farsze różne :
- te ruskie z miętą
-z drobiem i suszonymi pomidorami
-z mięsem
-z miesem , kaszą i cebulką-pieczarkami i żółtym serem
Przyjedziesz to wyciągnę .

kregi

kregi 2010-11-11

pyszne...

piofoto

piofoto 2010-11-15

Ciekawy pomysł z mietą w ruskich pierogach u boku. Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >