Szybki pikantny kurczak - nawet w zimie można zrobić na patelni grillowej .
Czas : 30 minut
Składniki :
3 pojedyncze piersi z kurczaka
2 łyżki oleju
2 łyżki przyprawy ,, Skrzydełka Kentucky ,,
2 łyżki sosu BBC
Zrobić marynatę z oleju , przyprawy do skrzydełek i sosu BBC .Natrzeć nią piersi i zostawić na 1 godzinę w lodówce . Rozgrzać patelnię grillowa .Piersi obetrzeć z marynaty i smażyć z jednej i drugiej strony na rumiano . Przykryć pokrywką i zostawić odstawione z gazu na kilka minut by ,, dojrzały ,, .
Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką .
dodane na fotoforum:
beata3 2011-01-20
SUPER DANIE
klarisa 2011-01-20
smacznego
bunia 2011-01-20
alik61- ja mam Kotanyi - ale chyba są innych firm też .Ta ma fajny miodowy smak . Jak nie mam tej przyprawy to ucieram przyprawę do kurczaka i miodem i ostrym ketchupem - smakuje podobnie.