Wieprzowina pieczona z pietruszką :

Wieprzowina pieczona z pietruszką :

Pieczona pietruszka jest pyszna - doskonale komponuje się z pieczoną wieprzowiną .
Czas : 2 godziny
Składniki :
1/2 kg wieprzowiny od szynki
4 duże pietruszki
4 łyżki oleju
1 czubata łyżeczka miodu
1 łyżeczka mielonej papryki
1/2 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka ( płaska ) soli
Zrobić marynatę z oleju , miodu i przypraw .Natrzeć mięso i zostawić na godzinę .Przełożyć do naczynia żaroodpornego mięso a resztą marynaty natrzeć obrane i przekrojone na pół pietruszki. Dołożyć pietruszki do mięsa ( można też dodatkowo położyć obok kilka natartych marynatą obranych ziemniaków ) i szczelnie przykryć naczynie .
Wstawić do zimnego piekarnika .Nastawić temperaturę na 220 * C i piec ok. 1,5 godziny od chwili kiedy piekarnik sie nagrzeje do ustawionej temperatury . Wyjąć mięso , pokroić w plastry .

dodane na fotoforum:

ozgadan

ozgadan 2011-02-15

⋰⋰✿ڿڰۣڿ-ڰۣڿ✿ڿڰۣڿ-ڰۣڿ✿⋰⋰

(¸.•´ ¸.•´.•*- Tysiąca
•.¸.♥¸.•´¨`»♥ - uśmiechów
¸.•*¨¸(.•* - i promieni słońca,
•´¨`»¸♥.•* - niech świecą
¸.•´(¸.•´ - dla Ciebie bez końca..!!
Bardzo serdecznie pozdrawiam;)

halinag

halinag 2011-02-15

Smakowitości Grażynko u Ciebie podziwiam Twoje wyczyny i kombinacje kulinarne mimo iż się nie zawsze wpisuję ale odwiedzam Twoją pyszną galerie...pozdrawiam

krynia2

krynia2 2011-02-15

Ja odwiedzam,drukuje i wprowadzam w zycie........u siebie................pozdrawiam.

abc75

abc75 2011-02-15

tak, tak....pietruszka pieczona jest pyszna!jak się domyślam pewnie zięć ci podpowiedział ;)

juscia2

juscia2 2011-02-15

Musze wypróbowac tą pietruszke;)

bunia

bunia 2011-02-15

abc75- i hi - ale masz pamięć - trafione - pierwszy raz jadłam w Anglii , co prawda tam to był pasternak ale nasza pietruszka jest równie pyszna.

ondra

ondra 2011-02-15

Rzeczywiście warto spróbować.Pozdrawiam :)))

kris13

kris13 2011-02-15

Dobre!...ciekawi mnie ta pietrucha_jej smak; bo środek z pietruszki ma smak migdałowy :))

reni50

reni50 2011-02-15

apetyczne danie...

bunia

bunia 2011-02-15

kris13- jest pyszna - przechodzi marynatą z mięsa -sama z siebie jest słodkawa a tu dodatkowo marynata sie karmelizuje - miód przestaje być słodki i łączy sie ze smakiem pietruszki- polecam- jest super.

rudy13

rudy13 2011-02-15

czytam, czytam i się zachwycam, a ślinka sama kapie....
jak zawsze nie nadążam z wypróbowywaniem Twoich pomysłów..... całą stertę już mam naskładaną..... ;)

jagoda8

jagoda8 2011-02-16

Witam.
Lubię to danie.
POZDRAWIAM.

bunia

bunia 2011-02-16

Rudy13- zapisuj , zapisuj - może sie przydadzą .Mam w planie odgrzebanie starych pomysłów jeszcze po Prababci - zapraszam na dziś - robie faszerowaneogórki.

edytajd

edytajd 2011-02-16

mniam...mniam

dodaj komentarz

kolejne >