Klasyczne schabowe z wędzonką ;

Klasyczne schabowe z wędzonką ;

Jak czasem niewielka modyfikacja może wpłynąć na znany smak.

Czas : 30 minut

Składniki :
2 kotlety schabowe bez kości
1 jajko
mąka
bułka tarta
2 plasterki polędwicy wędzonej surowej
olej z pestek winogron
2 łyżki masła
sól
pieprz kolorowy grubo mielony
Kotlety schabowe lekko ,, rozklepać ,, tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano z obu stron polędwicę . Zsunąć na bok . Na tym samym tłuszczu usmażyć kotlety . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać kotlety obłożone plastrami wędzonki .i posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
Kotlety usmażone na takim tłuszczu nabierają smaku od wędzonki .

dodane na fotoforum:

lila25

lila25 2011-04-05

nie jadlam jeszcze z wedzonka , sprobuje :))

jonna

jonna 2011-04-05

Jak widać, małe rzeczy nie tylko świat zmieniają....
Pozdrawiam:))

kaarcia

kaarcia 2011-04-05

pyszności...

lubisie

lubisie 2011-04-05

Mniamki... Pysznie i slicznie jak zwykle, pozdrawiam:)

anita591

anita591 2011-04-05

Jeden uśmiech znaczy więcej niż wiele słów.
⊰❦⊱Cieplutko pozdrawiam ⊰❦⊱

kris13

kris13 2011-04-06

Też jadłam ale osobno,a tak jeszcze nie ;))

dodaj komentarz

kolejne >