Jak się zapatrujecie na to by mięso gulaszowe przed smażeniem posypać nie tylko typowymi przyprawami ale i cukrem ? Do tego cebulka smażona na złoto po uprzednim posypaniu cukrem ? Szokujące ? Zapewniam Was , że karmel w połączeniu z mięsem nie sprawia , że staje sie ono słodkie . Taki gulasz jest fantastyczny a sos nie ma sobie równych . Polecam - zaryzykujcie
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/karmelizowany-gulasz-wieprzowy.html
dodane na fotoforum:
izka71 2012-04-16
Lubię eksperymentować w kuchni chyba zaryzykuje i wypróbuje!Pozdrawiam w te pochmurne popołudnie!
alicja 2012-04-20
wczoraj wykorzystałam twój przepis, jest niesamowity, dodałam tylko troszkę czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę , raszej dla koloru a nie dla smaku. Smak , sam w sobie jest ekstra, pozdrawiam i dziękuje za inspiracje.
bunia 2012-04-20
alicja - cieszę się ,że smakowało . Ja tylkomposypałam papryką bo miałam kawalątek ale masz rację spokojnie można dać do środka i dusic z papryką bedzie jeszcze lepszy