Racuchy z sosem-musem ananasowym

Racuchy z sosem-musem ananasowym

Pulchne- rumiane-pachnące. Można jeść na ciepło i zimno. Robię racuchy w wielu odmianach. Drożdżowe. Na zsiadłym mleku , jogurcie , kefirze. Mieszane. Na słodko i pikantnie. Z owocami i kawiorem ( podobne do blinów ). Mieszam ciasto z dodatkami ( np. racuchy z jabłkami ) lub obkładam tym dodatkami z wierzchu. Lubię też polane miodem, syropem klonowym czy owocowym sosem.
Te są szczególne bo sos zrobiony ze świeżego ananasa nie ma sobie równych

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/racuchy-z-sosem-musem-ananasowym.html

dodane na fotoforum:

wiska

wiska 2012-04-20

Z pewnością wyśmienite ...muszę wypróbować...dzięki za przepis...MIŁEGO WEEKENDU :)

inesa75

inesa75 2012-04-20

pyszności jak zawsze:)

reni51

reni51 2012-04-20

zawsze pięknie podane i pokazane...

izolek

izolek 2012-04-20

U mnie też racuchy maja powodzenie - sama też lubię
Ale ten sos ananasowy!!!
Prosty a taka rewelka!!!
Dzięki.
Pozdrówki.

bahus

bahus 2012-04-20

Piękny czajniczek...Danie oczywiście też ;)

bunia

bunia 2012-04-21

bahus - czajniczek i patera na której leżą racuszki były kupowane osobno choć są identyczne . Wygladają jak ażurowe . Podaję w nim słodkie sosy do deserów albo używam do herbaty .

dodaj komentarz

kolejne >