Fusion w wydaniu domowym. Smaki kuchni tajskiej skrzyżowane z polskimi . Tzn. pomysł na roladki schabowe typowo polski. Nawet nadzienie z fig i moreli już się w nadziewaniu schabu przyjęło . Pomieszałam za to trochę jeśli chodzi o sos. Po prostu mam trochę przypraw tajskich które bardzo lubię ( tamaryndowiec, galangal, kafir , mleczko kokosowe ).Do tego ryż .Pychota.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/05/roladki-schabowe-z-figami-i-morelami.html
dodane na fotoforum:
beata1 2012-05-03
Rewelacja....
Pozdrowionka cieplutkie zostawiam i dużo wypoczynku majówkowego życzę:)
izolek 2012-05-07
W najbliższy weekend ma gości
więc będę się popisywała tymże
Twoim "fusion". Oby było dobre.
Figi, morele i sos sojowy mam ale z tą resztą to kiszka.
Napiszę co mi wyszło.
Pozdrówki.