Masło kurkowe

Masło kurkowe

Smakowy rarytas . Uszlachetni wiele potraw . Warto pokusić sie o zrobienie i posiadanie w zapasie . Potem używam do drobiu , ryb , pieczonych lub grillowanych mięs , sosów , zup .
Zwykłe kopytka do których polania użyje sie masła z dodatkiem krążka masła kurkowego będą ekstra potrawą .
A jak pachnie zimą w kuchni jak go użyjemy :)

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/08/maso-kurkowe.html

dodane na fotoforum:

felunia0

felunia0 2012-08-28

super pomysł .. ale nie mam kurek ;-((

stor55

stor55 2012-08-28

bardzo dobry pomysł napewno zrobię . dziękuję

delfi

delfi 2012-08-28

ciekawy pomysł :)
kurki są w sklepie albo w lesie :))

bunia

bunia 2012-08-28

delfi- niestety w moim przypadku ze sklepu - te nawet ,, oszczędnosciowe " bo Paniom z warzywniaka przeleżały sie od piątku i w poniedziałek były już lekko podeschniete - przeceniły i kupiłam po 15 zł za kg . Mnie to nie przeszkadzało bo jak myłam to lekko nabrały wody a potem i tak smażyłam i mieliłam . Odeszło bardzo mało .W końcu suszyć kurki na zmielenie na mączke grzybową też suszę.

beata1

beata1 2012-08-28

smaczniutkie jedzonko.....pozdrawiam cieplutko

zuza99

zuza99 2012-08-28

Bunia, jak wiele mozna sie od Ciebie nauczyc...........
Pozdrawiam.

astra40

astra40 2012-08-28

fajny pomysł na niezwykły smak :)

izolek

izolek 2012-08-28

Genialne: już zamówiłam kurki i wejdzie ten pomysł
do mojego "repertuaru".
Na zimę zamrażam sporo kurek duszonych w maśle
i wystarczy udusić łopatkę, udziec z indyka itp.
dodać kurki i jest super danie.
Sporo to kosztuje ale warto.
Pozdrówki.

bunia

bunia 2012-08-29

izolek- oj warto - a jaki sos wychodzi . Takie sznycelki po usmazeniu zawsze duszę potem podlane odrobiną wody .Tu pokazałam masło na sznycelku ale można również wrzucić taka 1 porcję na 6 sznycli i podlać pół na pół woda i śmietanką - sos w 5 minut a pachnie nieziemsko.Do zup też wrzucam.

jagoda8

jagoda8 2012-08-29

Pięknie i smacznie ,pozdrawiam Buniu.

izolek

izolek 2012-09-13

Z R O B I Ł A M i już jadłam!!!
Właśnie wrzuciłam do zupy a jutro będzie do ryby.
Córka już się "uśmiecha", że chce do klusek.
Rewelka. Dzięki wielkie.
Pozdrówki.

bunia

bunia 2012-09-14

izolek - cieszę się , że sprawdziło się--. moim zdaniem warto mieć w zapasie .

dodaj komentarz

kolejne >