Uwielbiam jajka faszerowane . W każdej odmianie . I na zimno i na ciepło. I w wersji podstawowej ( z koperkiem i obtaczane w bułce tartej ) i te luksusowe .To takie dyżurne danie imprezowe w mojej Rodzinie . A jak nie ma imprez ? To robimy sobie jaja bez imprezy .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/jajka-faszerowane-w-panierce.html
dodane na fotoforum:
astra40 2012-09-23
już czytam przepis, jajka wyglądają wspaniale. Tylko skąd wziąć te wafelki, nigdy nie spotkałam takich, a może po prostu nie szukałam.
bunia 2012-09-23
astra40- już w przepisie dałam linki do wafelków . Ja zamawiam tu http://vafini.pl/ ale podobno bywaja w sklepach Rossman
izolek 2012-09-23
Tak - vafini są w sklepach Rossman.
Jedyny problem, że szybko miękną!
Robiłam na słodko - nie postoi.
A te luksusowe to jakie?
Ja znam tylko z sardynkami.
Pozdrówki.
bunia 2012-09-23
izolek - z kawiorem ( pod spód pasta jajeczna na wierzchu na jednych czarny kawior na drugich czerwony ( oczywiscie te drobne - bez przesady ) , z pastą z makreli połówkami oliwek i anchois , łebki szparagów zawiniete w szynkę długo dojrzewajacą ułożone jak w kołysce .
Powinno sie w nich podawać natychmiast . Chociaż koleżanka wylewała w nich galaretki i zostawiała do zastygniecia- nasiąkały galaretą i potem tworzyły z nią całość . Ale jak dokładnie robiła nie wiem
izolek 2012-09-25
Bardzo dziękuję Buniu.
Robię faszerowane jajka albo w vafini częściej niż tylko na święta
więc te przepisy BARDZO się przydadzą.
Pozdrówki.