Krokiety z gotowaną wołowiną i cebulką

Krokiety z gotowaną wołowiną i cebulką

Pyszne drugie danie w zasadzie ,, za darmo" - czyli z tego co nam zostaje po ugotowaniu zupy. Jak gotuję Rosół ( np. Rosół wołowo-wieprzowy z kluskami ziołowymi )to odlewam i zamrażam część wywaru na inną zupę lub sos , a mięso po zmieleniu używam na pierogi , paszteciki lub krokiety. I to jest właśnie taki oszczędnościowy przepis .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/krokiety-z-gotowana-woowina-i-cebulka.html

dodane na fotoforum:

frykasy

frykasy 2012-10-24

też podobnie zagospodarowuję mięso z rosołu, uwielbiam taki zestaw:)),
ale ja już rezygnuję z panierki, odsmażone same są tez pyszne i chrupiące:)))

inesa75

inesa75 2012-10-24

uwielbiam takie krokiety :)

soopka

soopka 2012-10-24

smaczności...pozdrawiam,dobrej nocy...:)

bunia

bunia 2012-10-25

frykasy- same nalesniki z mięsem tez robię i potem podsmazam na rumiano - ale takie w panierce wolę ( ogólnie lubię panierki )

izka71

izka71 2012-10-25

Gdy dzień jest pochmurny, deszczowy, brakuje Ci słońca na niebie, pamiętaj, że ja zawsze i wszędzie schowany mam uśmiech dla Ciebie.Pozdrawiam cieplutko!

jonna

jonna 2012-10-28

Są dobre panierowane, te bez panierki też......A z barszczem czerwonym-pycha...Pozdrawiam Buniu....

dodaj komentarz

kolejne >