Pyszne drugie danie w zasadzie ,, za darmo" - czyli z tego co nam zostaje po ugotowaniu zupy. Jak gotuję Rosół ( np. Rosół wołowo-wieprzowy z kluskami ziołowymi )to odlewam i zamrażam część wywaru na inną zupę lub sos , a mięso po zmieleniu używam na pierogi , paszteciki lub krokiety. I to jest właśnie taki oszczędnościowy przepis .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/krokiety-z-gotowana-woowina-i-cebulka.html
dodane na fotoforum:
frykasy 2012-10-24
też podobnie zagospodarowuję mięso z rosołu, uwielbiam taki zestaw:)),
ale ja już rezygnuję z panierki, odsmażone same są tez pyszne i chrupiące:)))
bunia 2012-10-25
frykasy- same nalesniki z mięsem tez robię i potem podsmazam na rumiano - ale takie w panierce wolę ( ogólnie lubię panierki )
izka71 2012-10-25
Gdy dzień jest pochmurny, deszczowy, brakuje Ci słońca na niebie, pamiętaj, że ja zawsze i wszędzie schowany mam uśmiech dla Ciebie.Pozdrawiam cieplutko!
jonna 2012-10-28
Są dobre panierowane, te bez panierki też......A z barszczem czerwonym-pycha...Pozdrawiam Buniu....