Halibut w marynacie pomarańczowo- tamaryndowej

Halibut w marynacie pomarańczowo- tamaryndowej

Halibut należy do tłustych ryb i dobrze mu służy marynowanie w cytrusowych marynatach i korzenne smaki. Postanowiłam dziś wykorzystać mało znany u nas owoc suszonego tamaryndowca , który doskonale spełnia rolę naturalnego regulatora kwasowości. Łagodzi go sok z pomarańczy . A zaostrza czarny pieprz ziarnisty i goździki .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/halibut-w-marynacie-pomaranczowo.html

dodane na fotoforum:

zuza99

zuza99 2012-11-09

Chyba wolalabym zjesc Halibuta bez marynaty i dodatkow owocowych ...
Slicznie wyglada

bunia

bunia 2012-11-10

zuza99-- tylko jak usmażysz tego halibutabez marynowania to już nie będzie to samo - będzie zwykła ryba , szkoda ją marnować na zwykłe smazenie

anetka

anetka 2012-11-10

super

dodaj komentarz

kolejne >