Pierś z kurczaka z karmelizowanymi jabłkami

Pierś z kurczaka z karmelizowanymi jabłkami

Lubię owocowe dodatki do drobiu - szczególnie w połączeniu z pikantnymi przyprawami .
Na dworze dziś szaro-buro i ponuro przyda się więc trochę aromatów . Będzie pachniało w trakcie duszenia - będzie na talerzu . A i po zjedzeniu zostaje w domu aromat ziół miodu, pieczonego drobiu i jabłek .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni " https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/piers-z-kurczaka-z-karmelizowanymi.html

dodane na fotoforum:

zuza99

zuza99 2012-11-22

Bunia...............ja tyje......hahahha a jak tu nie gotowac takich potraw jak tak cudownie pokazujesz??????????
CZy uzywasz tez gesiego tluszczu w kuchni???
Podobno bardzo zdrowy>

astra40

astra40 2012-11-22

pysznie wygląda :)

bunia

bunia 2012-11-22

zuza99- jak bym miała ( gesi tłuszcz ) - nie widziałam nigdzie to z przyjemnoscią bym używała . Kiedyś brałam do czerwonej kapusty , podkładałam do pieczenia innego drobiu .Zdrowszy od innych tłuszczy na pewno.

kris13

kris13 2012-11-23

...o! i widzę też rozmaryn ;))))

siestala

siestala 2012-11-24

spojrzawszy na miniaturke myslalam, ze to racuchy- "chodza" za mna od paru dni, a glodnemu chleb na mysli;) Milego weekednu

bunia

bunia 2012-11-24

siestala - bo sie tak ,, pokręciła " śmiesznie

dodaj komentarz

kolejne >