Krupnik z pęczaku na rumianym wywarze wołowym

Krupnik z pęczaku na rumianym wywarze wołowym

Zupka akurat na zimowe dni - rozgrzewająca , syta - zdrowa . Najbardziej lubię krupniki z pęczaku - mniej te z drobnej kaszy . Mój krupniczek nie może być gesty - nie lubię by ,, łyżka w nim stawała ". Bardziej ma to być rosołek z kaszą .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/krupnik-z-peczaku-na-rumianym-wywarze.html

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2013-01-12

ja też tylko z grubej kaszy...

astra40

astra40 2013-01-12

zdrowy obiadek ;)

makaki

makaki 2013-01-12

z grubej kaszy wyglada jak zupa scotch broth ciekawe czy smakuje podobnie

bunia

bunia 2013-01-13

makaki- bo to dokładnie podobna zupa = tyle , ze Szkoci z tego co wiem gotuja ja na jagnięcinie i z selerem naciowym . Pewnie w smaku podobna - nie wiem bi nigdy oryginalnej nie jadłam.

makaki

makaki 2013-01-15

jadlam w dwoch wersjach na jagniecinie i wegetarianska obie podobne w smaku ale i tak dominuja warzywa choc dla mnie brotch jest w smaku za "máczysta"(tak jakby ktos dosypal do niej za duzo maki), przepraszam ale nie mam polskich liter

bunia

bunia 2013-01-15

makaki- bo może w wersji szkockiej nie płucze się kaszy przed dodaniem do zupy .W kuchni tradycyjnej zawsze chodzi o walory odżywcze .Ja pozbywam się tego ,,mączystego" nalotu przez uporczywe płukanie pęczaku zanim włożę go do garnka.

elkat

elkat 2013-02-04

Jak krupnik, to tylko z pęczakiem gotuję :)) Pycha!

iwska

iwska 2014-05-10

Fajnie, kubek z przepisem od razu! Smaczny kubek :)

dodaj komentarz

kolejne >