Szynka z sosem śmietanowo-grzybowym

Szynka z sosem śmietanowo-grzybowym

Wieprzowe mięso od szynki to bardzo ,, wdzięczny" kawałek wieprzowiny. Można z niego zrobić wiele potraw. Wszelkiego rodzaju gulasze , zraziki, gotowane no i oczywiście pieczone. A jak już pieczone to w różnych marynatach , z różnymi sosami. Czasem wystarczy zmienić lub dodać jeden składnik by mieć zupełnie inny obiad.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/szynka-z-sosem-smietanowo-grzybowym.html

dodane na fotoforum:

ktoria3

ktoria3 2013-01-19

Hmmm... od szynki :) mogę prosić o pomysł na kawał szynki swojsko wędzonej a której nikt nie chce jeść jako wędlina kanapkowa.Pomyślałam o sosie z takiego kawałka bądź co bądź mięska ale jak to zrobić?

bunia

bunia 2013-01-19

ktoria3- spróbuj chwilę pogotować tą wędzoną szynkę żeby pozbyć się aromatu wędzonego , a potem zrobić w sosie chrzanowym .Sprawdza się -kiedyś tak robiłam.

rudy13

rudy13 2013-01-20

na sam widok rozpływam się .... smakowitości Grażynko serwujesz, jak zwykle !!!

dodaj komentarz

kolejne >