Wieprzowe mięso od szynki to bardzo ,, wdzięczny" kawałek wieprzowiny. Można z niego zrobić wiele potraw. Wszelkiego rodzaju gulasze , zraziki, gotowane no i oczywiście pieczone. A jak już pieczone to w różnych marynatach , z różnymi sosami. Czasem wystarczy zmienić lub dodać jeden składnik by mieć zupełnie inny obiad.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/szynka-z-sosem-smietanowo-grzybowym.html
dodane na fotoforum:
ktoria3 2013-01-19
Hmmm... od szynki :) mogę prosić o pomysł na kawał szynki swojsko wędzonej a której nikt nie chce jeść jako wędlina kanapkowa.Pomyślałam o sosie z takiego kawałka bądź co bądź mięska ale jak to zrobić?
bunia 2013-01-19
ktoria3- spróbuj chwilę pogotować tą wędzoną szynkę żeby pozbyć się aromatu wędzonego , a potem zrobić w sosie chrzanowym .Sprawdza się -kiedyś tak robiłam.