Gołąbki wg Buni wersja podstawowa

Gołąbki wg Buni wersja podstawowa

Bazowa wersja do wszystkich przeróbek gołąbkowych .W przepisie mojej Mamy w składnikach był koperek i jajka . Koperek rozumiem - jajka już nie. Ja z nich zrezygnowałam i farsz wcale się nie rozpada, a zamiast kopru daję natkę pietruszki . Nie duszę też gołąbków ponownie w sosie - sos robię osobno . Wynika to z tego , że taka ilość gołąbków musi być u mnie dzielona na kilka porcji i mrożona .Wole wiec zamrozić gołąbki w wywarze , a potem dorobić sos taki na jaki mam ochotę ( np. koperkowy, grzybowy , pomidorowy) niż z góry decydować o tym ,że zawsze będą w sosie pomidorowym.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/02/goabki-wg-buni-wersja-podstawowa.html

dodane na fotoforum:

ozgadan

ozgadan 2013-02-10

Oj gołąbki to za mną już chodzą...chodzą....będę musiała zrobić....
♥♥ Słów kilka życzliwych      
i uśmiech zostawiam.      
Za pamięć Ci Dziękuję,      
Serdecznie Pozdrawiam♥♥     
•✿•═══════ ♥ ═══════•✿•

mikki

mikki 2013-02-10

pyyyycha chyba w tym tygodniu będe robić
pozdrawiam

jasiu46

jasiu46 2013-02-10

Ja robię w kapuście włoskiej,też bez jajka.Pozdrawiam.

anulkaz

anulkaz 2013-02-10

U nas się zawsze daje 2 jajeczka do środka, nie dlatego że się rozsypuje farsz, ale dlatego że dają lepszy smaczek.:)

anetka

anetka 2013-02-10

golabki goruja na Garze

bunia

bunia 2013-02-10

anulkaz- no to u Ciebie tak jak moja Mama robiła

niema

niema 2013-02-10

no kochana ja jutro do roboty sie biore Gołąbków;))

beata1

beata1 2013-02-11

Pozdrawiam poniedziałkowo i zimowo.
Miłego całego tygodnia życzę:)
fotka rewelacyjna:)

izka71

izka71 2013-02-11

Biegnę pędem,
tu - do Ciebie…
pozdrowienia śląc od siebie... Miło zatem Cie pozdrawiam,
ciepły uśmiech Ci zostawiam.
W duchu mając te nadzieje,
ze choć trochę Cie ogrzeje.

agas14

agas14 2013-04-24

...uwielbiam...!!!

dodaj komentarz

kolejne >