Pstrąg w pomarańczowej marynacie

Pstrąg w pomarańczowej marynacie

Lubię marynaty do ryb komponowane z soku owoców cytrusowych z dodatkiem pikantnych przypraw. I co ciekawe sposób robienia ryby nie wiele sie różni od siebie. Nawet marynaty są bardzo podobne . A jednak - dodatek lub zamienienie 1-2 składników powoduje , że ryba smakuje inaczej.
Gorąco namawiam do takich eksperymentów - rybka posmakuje nawet największym sceptykom.
Mam wśród znajomych takich którzy jadali karpia na Wigilię i rybę z frytkami ze smażalni nad morzem i nic po za tym, bo twierdzili , że ryb nie lubią . A teraz sami biorą się za ich przyrządzanie .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/03/pstrag-w-pomaranczowej-marynacie.html

dodane na fotoforum:

ondra

ondra 2013-03-15

Ale narobiłaś mi smaku. Dziękuję za przepis i pozdrawiam :)))

pola6

pola6 2013-03-15

Wygląda tak apetycznie, że chyba skuszę się na taki obiad.

Życzę dobrej nocki.

alasu

alasu 2013-03-25

Bardzo proste i apetyczne....

dodaj komentarz

kolejne >