Nadziane jajka w żurku

Nadziane jajka w żurku

Wielkanocny żurek to tradycja. Musi być . I musi być z jajkami i na białej kiełbasie . Co nie znaczy, że nie może być za każdym razem inny. Gotuję go ostatnio z roku na rok co raz mniej . W zasadzie tylko na wielkanocne śniadanie przygotowuję po małej porcji żurku z odrobiną kiełbasy i kawałkiem jajka- reszta żurku jest przez całe Święta podawana na ciepło do popijania posiłków. Ostatnio przy wiązaniu białych kiełbasek do parzenia postanowiłam farsz który musiałam wycisnąć by dobrze kiełbaski związać wykorzystać do zrobienia nowej wersji żurku.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/03/nadziane-jajka-w-zurku.html

dodane na fotoforum:

beata3

beata3 2013-03-31

ZDROWYCH WESOŁYCH ŚWIĄT

jesorek

jesorek 2013-03-31

Radosnych Świąt ;)
i u mnie w żurku pływają "inne" jaja ;)

emmi1

emmi1 2013-03-31

Świąteczne pozdrowienia ślę :)))

pamela5

pamela5 2013-03-31

Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych
oraz wszelkiej pomyślności.

lilka13

lilka13 2013-03-31

Buniu, pieknych Swiat Ci zycze :))

pierrr

pierrr 2013-03-31

Radosnych Świąt Wielkanocnych ,,,,,,,,, i dużo śnieżków ... :)))

asik78

asik78 2013-03-31

Żurek uwielbiam.

pola6

pola6 2013-03-31

Zdrowych cieplutkich rodzinnych Świąt
Radosnego Alleluja!

ula95

ula95 2013-03-31

zdrowych wesołych świąt w gronie rodziny i przyjaciół - serdecznie pozdrawiam.

calipsa

calipsa 2013-03-31

Wesołych Świąt :)

wandy

wandy 2013-03-31

Zycze milego swietowania i duzo,duzo szanownego zdrowka:)

P/S U nas zima calym pyskiem....hi hi hi.... Wanda

jadpaw5

jadpaw5 2013-04-01

Miłego dnia i dalszych ciekawych pomysłów kulinarnych

hojna

hojna 2013-04-01

Pozdrawiam i miłego świętowania życzę
oraz mokrego śmigusa-dyngusa:)

kofta73

kofta73 2013-04-02

Świetny pomysł :)
Pozdrawiam poświątecznie :)

bahus

bahus 2013-04-02

Przyznaj się to Twój pomysł? Jeśli tak to chylę czoła ;)

bunia

bunia 2013-04-03

Podglądać nigdzie nie podglądałam ( świadomie ) - ale jak to jest to sam wiesz - czasem gdzieś coś mignie ( z reguły zdjęcie). Głowy bym nie dała czy np jajek faszerowanych białą nie widziałam. W każdym razie zebranie w całość i dobranie proporcji i przypraw na pewno moje .

dodaj komentarz

kolejne >