Yakitori wg Buni

Yakitori wg Buni

Fascynują mnie te malutkie szaszłyczki tak popularne we wschodniej kuchni. Zupełnie nie rozumiem czemu nie zyskały popularności w naszej kuchni. Mam zamiar zadbać o rozpropagowanie ich wśród Rodziny i znajomych. Zaczynam od tych najprostszych - z kurczaka i szczypioru czyli czegoś co z bardzo dużym prawdopodobieństwem znajdzie sie w większości domów. Oczywiście przyda się też trochę przypraw - no ale o to już maniacy gotowania dbają.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/04/yakitori-wg-buni.html

dodane na fotoforum:

baskadm

baskadm 2013-04-28

Potwierdzam - są pyszne. Ja piekę je od paru lat,
zwykle w sezonie grillowym :))

reni2

reni2 2013-04-28

Robiliśmy takie jako startery w Tajskiej restauracji:))

wandy

wandy 2013-04-28

I znow zaszlo kochane sloneczko...pora isc spac.
Szkoda ze weekendy sa tak krotkie:(
Pozdrowienia na zblizajacy sie tydzien. Wanda
P/S Buniu u mnie takie szpikulce goruja na grillu bo kazdy woli je od kielbasek :)

lisek52

lisek52 2013-04-28

:)))

jasiu46

jasiu46 2013-04-29

Smacznego.

dodaj komentarz

kolejne >