Fascynują mnie te malutkie szaszłyczki tak popularne we wschodniej kuchni. Zupełnie nie rozumiem czemu nie zyskały popularności w naszej kuchni. Mam zamiar zadbać o rozpropagowanie ich wśród Rodziny i znajomych. Zaczynam od tych najprostszych - z kurczaka i szczypioru czyli czegoś co z bardzo dużym prawdopodobieństwem znajdzie sie w większości domów. Oczywiście przyda się też trochę przypraw - no ale o to już maniacy gotowania dbają.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/04/yakitori-wg-buni.html
dodane na fotoforum:
wandy 2013-04-28
I znow zaszlo kochane sloneczko...pora isc spac.
Szkoda ze weekendy sa tak krotkie:(
Pozdrowienia na zblizajacy sie tydzien. Wanda
P/S Buniu u mnie takie szpikulce goruja na grillu bo kazdy woli je od kielbasek :)