Gołąbki doprawiane tymiankiem

Gołąbki doprawiane tymiankiem

Podstawowy przepis na gołąbki ( tzn. z mięsa mielonego z ryżem) tyle , że farsz doprawiłam świeżym tymiankiem ( z reguły dodaję do farszu otarty majeranek).
Świeży tymianek nadaje potrawom specyficznego aromatu ,który bardzo mi odpowiadam. Dodatkowo posypuję gotowe gołąbki i sos drobnymi listkami tymianku bezpośrednio przed podaniem.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/goabki-doprawiane-tymiankiem.html

dodane na fotoforum:

jokam

jokam 2013-07-09

mam na balkonie tymianek i chętnie go dodaję do potraw. :))

anetka

anetka 2013-07-09

przepyszne chodza za mna :)

ilus24

ilus24 2013-07-10

ale mam slinke

pinecha

pinecha 2013-07-10

... też ostatnio robiłem :-)

ktoria3

ktoria3 2013-07-10

Zauważyłam Buniu że bardzo lubisz by twoje potrawy ewoluowały :) podpowiadam :) dosmaczam farsz na gołabki petkiem zmielonej kiełbasy lekko wedzonej, gołabki nabierają innego wymiaru.Pozdrawiam :)

bunia

bunia 2013-07-11

ktoria3- dzięki za pomysł - masz rację , lubie sprawdzać różne wersje tej samej potrawy. Czasem ja coś ,,udziwniam" , czasem wykorzystuję czyjś pomysł.

dodaj komentarz

kolejne >