Gulasz z serc drobiowych z grzybami

Gulasz z serc drobiowych z grzybami

Delikatny gulasz ugotowany z serc drobiowych z warzywami i suszonymi grzybami. Bardzo sobie cenię podroby z kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze większą ilość ( no bez przesady u mnie większa ilość to kilogram) i mam w zapasie na wszelki wypadek. Na serduszkach i żołądkach gotuje zupy ( a potem z ugotowanych robie pierożki lub krokiety).Wątróbka po za klasycznym II Daniem przydaje się do wszelkiego rodzaju past , pasztecików , farszów.
Ale wracając do serduszek - czasem robie z nich gulasz lub potrawkę. Potrawkę w sosie koperkowym ( z utartymi jarzynami), gulasz z warzywami lub gulasz z suszonymi grzybami. I muszę powiedzieć , ze ten mi najbardziej odpowiada.
W moim przypadku problemem jest ilość gulaszu który gotuję ( 2 małe porcje)- podam proporcje tak jak gotuję - zawsze można podwoić ilość składników.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/08/gulasz-z-serc-drobiowych-z-grzybami.html

dodane na fotoforum:

koronka

koronka 2013-08-28

mmm, jak zwykle pyszności!

jonna

jonna 2013-08-28

Jak widzę Buniu Twoje przepisy, to myślę sobie, że to dar, tak planować , aby nic się nie zniszczyło i nie biegać co chwilę do sklepu.Podroby z kurczaka też lubię, ale robię na raz, do niczego innego nie wykorzystuję.Widocznie nie mam wyobraźni. Pozdrawiam serdecznie:))

bunia

bunia 2013-08-28

jonna- to trochę wygodnictwo :). A tak na prawdę to przez wiele lat pracowałam na zmiany i to w okresie kartkowym i nie miałam wyboru- wszystko musiało być zaplanowane , w zapasie i nic nie mogło się zmarnować bo by mi Rodzina z głodu padła. I tak już zostało. Podświadomie ,,widzę" co z czego zrobić jak zostanie.
Ale nie przejmuj sie -jak będziesz na progu emerytury to też będziesz mieć już taką wprawę :)

newmen

newmen 2013-08-28

Poezja smaku :)

dodaj komentarz

kolejne >