Jesienne gołąbki

Jesienne gołąbki

Zaczął się sezon na paprykę . Pakuję ją więc wszędzie , żeby najeść się tej świeżej , aromatycznej na zapas bo ta całoroczna-szklarniowa to już nie to. Dziś miałam w planie robienie gołąbków ( zapas mi się w zamrażarce skończył ). Pokusiło mnie by dodać do masy mięsnej pokrojonej czerwonej papryki. Wiedziałam , że smak będzie dobry bo przecież robię paprykę faszerowaną .Połączenie smaku pomidorów ( sos) i papryki doceniłam już dawno. No i dodatkowy plus - pięknie wyglądają po przekrojeniu.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/09/jesienne-goabki.html

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2013-09-07

extra

ijkk1

ijkk1 2013-09-07

wyglądają smakowicie ,ale smakują jeszcze lepiej (*,*)

bahus

bahus 2013-09-08

Wyglądają pysznie ale zastanawiam się czym się różnią np. od zimowych? ;)

bunia

bunia 2013-09-08

Smakiem - w ,, zimowych" nie ma papryki :) . A nazwa dla tego , że papryka kojarzy mi się z jesienią bo wtedy jest na nią sezon choć w sklepach można ją kupić teraz cały rok. Jesienią robię przetwory z papryki bo jest najsmaczniejsza i najtańsza- ale sam to najlepiej wiesz.

beata1

beata1 2013-09-08

smakowite....pozdrawiam cieplutko.....:):):)

bahus

bahus 2013-09-08

re. Wiem bo sam jem bardzo dużo papryki. Teraz jest najsmaczniejsza. Podobnie jak pomidory.

wiska

wiska 2013-09-08

Zjadłabym...smacznie się prezentują...dobrej nocy:)

dodaj komentarz

kolejne >