Rosół aromatyzowany świeżą papryką

Rosół aromatyzowany świeżą papryką

Od jakiegoś czasu odeszłam od tłustych rosołów gotowanych z kury ( z wołowiną ) na rzecz takich lżejszych z kurczaka z dużą ilością warzyw ( karmelizowanych na suchej patelni).Dodatkowo zmieniam ich smak dodając nietypowe dodatki . A to coś orientalnego ( trawa cytrynowa, listek Kafiru, imbir ), gałązki tymianku lub np. paprykę.
Nadal jest to rosół ale przestaje być monotonny.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/09/roso-aromatyzowany-swieza-papryka.html

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2013-09-22

napewno jest swietny

ula95

ula95 2013-09-22

ale super rosołek będe musiała też wypróbować - serdecznie pozdrawiam.

piofoto

piofoto 2013-10-03

Takiego rosołku jeszcze nie jadłem

dodaj komentarz

kolejne >