Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów

Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów

Wykorzystałam wywar z gotowania białej kiełbasy na II Danie .Zawsze kupuję dodatkową białą kiełbasę i dodaje ją w różnej formie do zupy ( pulpety, plasterki ).A dodatek otrębów do masy na pulpety to moim zdaniem dobry pomysł bo są delikatniejsze.
Jedyne co wymaga uwagi to by kilka dni wcześniej nastawić zakwas na żurek .Ja nastawiam raz w miesiącu i mam na 2 porcje ( spokojnie może odstać do 2 tygodni w lodówce)

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/10/zurek-na-zakwasie-z-pulpetami-z-biaej.html

dodane na fotoforum:

jola09

jola09 2013-10-02

PYCHA MUSZĘ ZROBIC

polo11

polo11 2013-10-02

o kurcze ale bym coś takiego zjadł:) może kiedyś zrobię :)

bunia

bunia 2013-10-02

polo --- u mnie wszyscy lubią - stawiam zakwas raz w miesiącu i jak się ukisi to mam na 2 porcje . Jedmą po 4 dniach , a drugi stoi w lodówce jeszcze 10-14 dni i jest drugi żurek. Czasem na gęsto- czasem tylko do popicia .

watroba

watroba 2013-10-02

bardzo lubię różnego rodzaju zupy , ale ten żurek muszę nastawić ... pozdrawiam ... ps. żurawina zrobiona według Twojego przepisu , wyszła pyszna , dziękuję ....

dodaj komentarz

kolejne >