Kurczak na ,, bogatym ,, bakaliowym pilawie

Kurczak na ,, bogatym ,, bakaliowym pilawie

Nie wiem co jest takiego w pilawie , że nie sposób mu się oprzeć. Mogę go jeść w każdej wersji- ale najbardziej pasuje mi taki z kurczakiem i dużą ilością bakalii.
Z reguły mam zapas bakalii w domu - nie zawsze jest ich tyle rodzajów. a , że okres przedświąteczny to i bakalii wybór jest .
Wiem , że niektórych połączenie mięsa i owoców odstrasza, szczególnie jeśli jest ich tyle i są różnorakie , ale zapewniam -potrawa jest pyszna.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/12/kurczak-na-bogatym-bakaliowym-pilawie.html

dodane na fotoforum:

pola6

pola6 2013-12-19

Pozdrawiam i życzę Tobie i Twoim Bliskim cudownych, magicznych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.

beata1

beata1 2013-12-19

        ڰۣڿ  
        ڰۣڰۣڿ    
       ڰۣڿڰۣڿ  
      ڰۣڿڰۣڿڰۣڿ
Wszystkiego co dobre i pachnie świętami,
skrzypiącego śniegu pod stopami,
cudownej kolacji w wigilijnym mroku
i hucznego Nowego 2014 Roku!

izolek

izolek 2013-12-19

Już kiedyś pisałam jak bardzo lubię pilaw na słodki a do kurczaka to już mus!!!!!!!!!!!
Z taką ilością bakalii to już danie samo w sobie.
Buniu nie mogę znaleźć fajnej surówki na świąteczny stół - podpatrzony u Ciebie ogórek z kiwi jest doskonały ale ile razy można.

izolek

izolek 2013-12-19

Zawsze mamy trzy mięsa; tym razem będzie udziec z indyka zrolowany z suszonymi morelami, schab w kurkach i wołowina (chyba).
Na zamówienie będzie (musowo) czerwona kapusta na gorąco na maśle.
Na Wielkanoc miałam też kapustę pekińską z mandarynkami z puszki, rodzynkami, solą, pieprzem cary i majonezem ze śmietaną - dobre.
W sytuacji kiedy są ci sami goście chce się podać coś nowego a ja jestem tą co to siedzi w internecie i wyszukuje.
Mięsa to nie problem mam kilka fajnych dań ale na każde święta ta sama polka: SURÓWKA!
Ratuj.

jagoda8

jagoda8 2013-12-20

Życzę Tobie i rodzinie pięknych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia:))pozdrawiam serdecznie:)

dodaj komentarz

kolejne >