Krupnik na żeberkach z pęczaku i zarumienionych warzyw

Krupnik na żeberkach z pęczaku i zarumienionych warzyw

Na zimowe dni nie ma to jak rozgrzewająca , syta zupka . Lubię krupniki z pęczaku , bo są bardziej klarowne niż te z drobnej kaszy. Wywar robię z wołowiny , drobiu . Rzadziej na wieprzowinie, chyba , że na ładnym kawałku żeberek .Mięso z krupniku robię potem na drugie danie w jakimś sosie.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/02/krupnik-na-zeberkach-z-peczaku-i.html

dodane na fotoforum:

wiska

wiska 2014-02-16

Lubię tę zupkę...miłego wieczoru:)

hanka77

hanka77 2014-02-16

dodaję dla smaku cos wędzonego, wtedy smakuje mi najbardziej

bunia

bunia 2014-02-16

hanka77- ja na wędzonkę rzadko ostatnio do zup dodaję - wolę delikatny , rosołowy smak. Nawet jak na wieprzowinie gotuję to na bardzo chudej i bez kości ( nie wiem czemu przeszkadza mi zapach gotujących się kości z wieprzowiny )

izolek

izolek 2014-02-16

Jak już wrócę z sanatorium to ugotuję....jeszcze nie wiem co ale to będzie taaaaaaaaaakie dobre!!!!!!!!
Posiłki są jadalne, urozmaicone ale nic nie przyprawione no i z ogromnego gara.
Zaglądam na nasz GARNEK i łykam ślinkę.
Pozdrówki.

hexunia

hexunia 2014-02-16

Uwielbiam krupnik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zycze udanego tygodnia.....

zofia15

zofia15 2014-02-17

Krupnik to smaczna zupa i taka swojska....pozdrawiam:)

beata16

beata16 2014-02-17

przepysznie u Ciebie.Pozdrawiam

pinecha

pinecha 2014-02-17

... ja krupniczek, to i w lato mogę jeść :-)

dodaj komentarz

kolejne >