Szczupak w sosie chrzanowym

Szczupak w sosie chrzanowym

Swego czasu często gościł na naszym stole. Dziadek z Tatą ( a potem Mąż ) byli zapalonymi wędkarzami więc ryb było zawsze sporo. Szczególnie szczupaków i węgorzy. I obie te ryby smakowały mi szczególnie w dwóch sosach - koperkowym i chrzanowym. Ostatnio robiłam szczupaka w koperkowym sosie - to teraz przyszła pora na chrzanowy.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/03/szczupak-w-sosie-chrzanowym.html

dodane na fotoforum:

pola6

pola6 2014-03-07

Pyszny ten obiad.
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia i radosnego weekendu.

krycha2

krycha2 2014-03-07

Uwielbiam wszystkie ryby /oprócz dorsza/...mogę jeść co dzień...

bunia

bunia 2014-03-07

A czemu dorsza nie ? Lubię dorsza bo dzieli sie na takie piękne białe płatki. Trzeba mu tylko ,, zneutralizować " rybi zapaszek. Mam porcję dorsza i będę w najbliższym czasie robić po grecku lub podobnie - wybornie się do tego nadaje.
Z praktyki wiem że jeśli dorsz jest bez niczego usmażony na oleju rzepakowym to może nie każdemu smakować.

jonna

jonna 2014-03-07

Pyszności u Buni, jak zwykle.....

dodaj komentarz

kolejne >