Boczek pieczony do chleba (z sosem przy okazji)

Boczek pieczony do chleba (z sosem przy okazji)

Sami wiecie , że taki zwykły boczuś upieczony w domu jest smaczniejszy od najdroższej kupnej wędliny.
Od dawna mięsa nie tyle piekę co duszę w garnku.
Po pierwsze mięso jest delikatne , rozpływa sie w ustach.
Po drugie mogę zrobić w ten sposób nawet mały kawałek ( w piekarniku raczej pół kg piec nie będę).
I po trzecie Pozostaje mi jeszcze wspaniały sos po takim pieczeniu.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

Sami wiecie , że taki zwykły boczuś upieczony w domu jest smaczniejszy od najdroższej kupnej wędliny.
Od dawna mięsa nie tyle piekę co duszę w garnku.
Po pierwsze mięso jest delikatne , rozpływa sie w ustach.
Po drugie mogę zrobić w ten sposób nawet mały kawałek ( w piekarniku raczej pół kg piec nie będę).
I po trzecie Pozostaje mi jeszcze wspaniały sos po takim pieczeniu.

dodane na fotoforum:

izolek

izolek 2014-03-11

Mój zięć nie podzieliłby się z Tobą!
Lepiej schowaj.

bunia

bunia 2014-03-11

Hi hi - jeszcze tylko kilka plasterków zostało - nie zdąży dojechać

krystin

krystin 2014-04-01

Pyszności...uwielbiam...pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >