Rosół z gęsi z kołdunami

Rosół z gęsi z kołdunami

Gotuję 2 szklanki mocnego wywaru na kośćcu ( mięska jest na nim całkiem sporo) pozostałym po wyluzowaniu połówek piersi z gęsi i podaję z kołdunami ( farsz z mięsa obranego z kostek). Na więcej osób by się nie udało ale na małe 2 porcje akurat starczy.
Rosół jest bardzo smaczny. Jeśli komuś przeszkadza ,, tłustość \" to można po ugotowaniu schłodzić go i wstawić na trochę do zamrażalnika , a potem zdjąć zastygły tłuszcz .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/04/roso-z-gesi-z-kodunami.html

dodane na fotoforum:

mamusia

mamusia 2014-04-27

Nigdy nie jadłam rosołu z gęsiny, ale ten wygląda bardzo smakowicie, no i te pierożki mniam..:)

bunia

bunia 2014-04-27

Też pierwszy raz zrobiłam. Zawsze tylko piekłam gęś . Szkoda mi było tego co pozostało po wyluzowaniu piersi do pieczenia . Okazało się , że rosół jest pyszny.

babcia1

babcia1 2014-04-27

o kurcze z gęsi też rosołku nie jadłam ..ale wygląda mniamuśnie!!

bunia

bunia 2014-04-27

babcia1- jak Ci się trafi gęsina to koniecznie zrób taki z zrumienionymi warzywami i majerankiem- jest pyszny

dodaj komentarz

kolejne >