Pierś z gęsi pieczona - w sosie pieprzowo-wiśniowym

Pierś z gęsi pieczona - w sosie pieprzowo-wiśniowym

Wykorzystuję połówkę piersi którą upiekłam wcześniej (Gęsie piersi pieczone z jabłkami ).
Tak to już u mnie jest , że muszę kombinować co by tu zrobić by coś co robię na jeden obiad mogło potem w zmienionej formie być drugim czy trzecim posiłkiem. Tak też jest z tymi piersiami - zrobiłam na Wielkanoc jedną wersję , a potem drugą połówkę upieczoną po prostu zamroziłam.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/05/piers-z-gesi-pieczona-w-sosie-pieprzowo.html

dodane na fotoforum:

piatal

piatal 2014-08-26

Nie sądzę po zdjęciu,że była pieczona w sosie,,ale smaczna może być,,
Pozdrawiam,,

bunia

bunia 2014-08-26

Masz rację . Powinnam była wstawić między pieczona , a w sosie myślnik - już poprawiłam. Pierś upiekłam a potem zrobiłam do niej sos na bazie tłuszczu z pieczenia.

dodaj komentarz

kolejne >