Pierogi z gotowaną polędwicą, aromatem cytryny i tymianku

Pierogi z gotowaną polędwicą, aromatem cytryny i tymianku

Zostało mi polędwicy wieprzowej gotowanej na parze. Miała być zjedzona do chleba , ale jakoś nie bardzo miałyśmy na nią ochotę. Jak każde mięso doskonale nadawała się za to jako farsz na pierogi. Postanowiłam przy okazji wypróbować smak , który od jakiegoś czasu za mną chodził-doprawienia mięsa otartą skórką z cytryny i tymiankiem.
Okazało się, że ten smak z wyobraźni jest doskonały w realu.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni ,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/05/pierogi-z-gotowana-poledwica-aromatem.html

dodane na fotoforum:

mamusia

mamusia 2014-05-29

Przesmacznie wyglądaja , ale mam ochotę:)

bunia

bunia 2014-05-29

Dobre są - muszę tylko skórkę cytrynową ucierać na tarce bo taka w paseczkach to w jednym miejscu farszu jest a w niektórych miejscach znika .

basia43

basia43 2014-05-29

Super.

kasztan

kasztan 2014-05-31

Fajny pomysl na farsz.

buraq1

buraq1 2014-06-05

kurcze ale wymyslasz

buraq1

buraq1 2014-06-05

i smaku robisz

dodaj komentarz

kolejne >