Ryż na zielono

Ryż na zielono

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Ryż na zielono :

Dodatek do drugich dań lub samodzielne danie wegetariańskie .
Czas : 30 minut

Składniki :20 dag ryżu
2 łyżki oliwy słonecznikowej
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 puszka groszku konserwowego
3 łyżki usiekanego koperku
3 szklanki wody

W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

dodane na fotoforum:

ula123

ula123 2008-08-30

takie pyszne jedzonko przyrządzę sobie jutro, wygląda pysznie, pozdrawiam:)

kachna

kachna 2008-08-31

widze,ze dla mnie tez cos sie znajdzie w Twojej Kuchni (nie jem miesa od ok 10 lat),ale glod mi tu nie grozi,smakowitosci,mniam.

jule178

jule178 2008-09-01

Ale slicznie tu u Ciebie mozna sie najesc do syta takie pysznosci !
Pozdrawiam!

dodaj komentarz

kolejne >