Szybka potrawa .Zanim ugotują się ziemniaki lub kasza ( o ile chcemy go podać z takimi dodatkami ) gulasz już będzie dobry. Zero tłuszczyków więc powinien smakować wszystkim. A przyprawą są po prostu pomidory.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/06/pomidorowy-gulasz-drobiowy.html
dodane na fotoforum:
bahus 2014-06-10
No jak na pomidorowy gulasz z... to myślę, że jeszcze troszkę pomidorów by się przydało. Ale mimo to wygląda przepysznie.
bunia 2014-06-11
Nie da rady - mięsa było mało i dusiło się w zasadzie w soku z pomidorów , więc jak bym dała więcej to po pierwsze był by to sok pomidorowy a w nim kilka pasków piersi kurczaka , a po drugie było by dla nas za dużo. Ja muszę porcje dobierać tak by np gulaszu wychodziło nie więcej niż pełna chochelka do zupy ( dla każdej po pół ) bo nie zjemy.Moze na zdjęciu nie widać , ale smak był na prawdę pomidorowy.