Grzybowe prawie fondue

Grzybowe prawie fondue

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Grzybowe prawie fondue :

Fantazja na temat fondue. Bardzo smaczne, szybkie, proste. Doskonałe z różnymi dodatkami.
Czas : 10 minut

Składniki :1/2 opakowania serka Fromage grzybowego
1/3 szklanki słodkiej śmietanki
2 dag utartego parmezanu
1 łyżka masła
3 duże pieczarki
2 łyżki ziaren słonecznika ( łuskanego )
2 łyżki pestek dyni
pieprz czarny grubo mielony
4-5 pomidorków koktajlowych
10 plasterków ogórka
2-3 rumiane tosty

Pokroić drobno pieczarki . Usmażyć na rumiano na maśle . Na patelnie wlać śmietankę .Włożyć serek fromage i wsypać parmezan. Ogrzewać aż sery się rozpuszcza i połączą ze śmietanka na gładka masę . Wsypać słonecznik i pestki dyni. Doprawić pieprzem . Wlać gorące do miseczki. Obok ułożyć tosty, przekrojone na pół pomidorki i plastry ogórka . Jeść maczając w serze poszczególne składniki .

Można maczać w serze inne składniki : seler naciowy, rzodkiewki itp.

dodane na fotoforum: