Kanapeczki na krakersach

Kanapeczki na krakersach

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
http://garkulinar.jun.pl/index.php


Kanapeczki na krakersach :

Taka sobie ,,przegryzajka „ przed telewizor . Jak nie ma się specjalnie ochoty na nic konkretnego do zjedzenia , to można wyciągnąć paczkę krakersów ( byle słonych ) i posmarować je wszystkim co jest ,, maziowate „ w lodówce ( a jak nie jest maziowate to utrzeć z Majonezem dekoracyjnym ).Odrobinę udekorować i już .
Czas :10 minut

Składniki :20 krakersów ( Krakowskie talarki )
2 łyżeczki białego sera śmietankowego
2 łyżeczki pasztetu drobiowego
2 łyżeczki wiórek łososiowych
2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
2 łyżeczki pasty rybnej
odrobina szczypiorku
plasterek korniszona
plasterek pomidora
pieprz mielony



Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past – zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać – przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już !

dodane na fotoforum:

kolejne >

bunia

bunia

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


jule178

jule178 2008-09-01

Slicznie wygladaja te kanapeczki i napewno tak tez smakuja a zarazem "OKO" cieszy - lubie sie tez tak czasem troszke pobawic, zeby bylo ladniej i apetyczniej!

kropka

kropka 2008-09-01

od razu pedzimy do lodoweczki pozdrawiam i swietny pomysl z tymi kanapeczkami.......bede tu zagladac

bunia

bunia 2008-09-01

Pa Pa . Śpij spokojnie i słodkich snów. Do jutra .

dorka

dorka 2008-09-01

nie znam przepisu.. takie pysznosci sprzedaja na poznanskim starym rynku ... pozdrawiam milo :)

bunia

bunia 2008-09-01

Szkoda - trzeba skoczyć do Poznania , albo zadzwonić do kuzyna - niech się udziela rodzinnie i podeśle przez kuriera. Pozdrawiam.

wasia7

wasia7 2008-09-01

...a garnek na ogorki jest rewelacyjny.........

margo2

margo2 2008-09-01

pychotka.....

bunia

bunia 2008-09-01

Proszę bardzo częstuj się . Zaraz do szykuję - krakersy leżą i czekają , a na pastę zawsze coś się znajdzie.

monika911

monika911 2008-09-02

Dziękuję ,pozdrawiam miłego dnia życzę:)

jagoda5

jagoda5 2008-09-02

pyszne napewno te kanapeczki ,pozdrawiam

iviarze

iviarze 2008-09-02

czesc...ja wlasnie wrocilam ze szkoly...mala szczesliwa heheh...dzis ma urodziny wiec podwujnie bo jej sto lat pospiewaja hahahahha.....zaniosla slodyczy i bedzie sie podlizywala hehe....dzis ziwedzaja szkole i sie zapoznaja wiec luz:)ide papu robic bo na 12:20 znowu lece po nia:)

bunia

bunia 2008-09-02

Jagódko ! Kanapki są rzeczywiście smaczne , a co najważniejsze szybkie i ,, proste jak drut ,, . No i tanie. Jak wpada ktoś bez zapowiedzi i coś trzeba podać , a tak na prawdę nie bardzo jest co to wystarczy mieć takie krakersiki na czarną godzinę ( trzeba tylko bronić ich jak lew przed resztą Rodziny by nie traktowali ich jako przegryzajki ). A w lodówce zawsze 1 jajko, łyzka sera białego, kleks pasztetu ( pasztetowej ), czy coś co sie da utrzeć się znajdzie. Klapnąć to na krakersy. Jakiś strzępek zieleniny czy resztka pomidora lub ogórka i już . Cały pic polega na tym by je położyć na odpowiedniej wielkości półmisku . Mają go szczelnie wypełniać w jednej warstwie. A jak postawisz na stole ze 3 takie półmiski to masz przyjęcie . Nikt Ci nie uwierzy , że to takie sobie byle co. Ja czasami przykrywam półmiski takimi ażurowymi serwetkami papierowymi do podkładania pod torty fantastycznie wtedy wyglądają.

bunia

bunia 2008-09-02

iviarzenie !

Ale masz emocje. Ja już z tego ,, wyrosłam ,, . Nawet wnuki w większości już mają pierwsze wyjście do szkoły za sobą . Został tylko najmłodszy wnuczek. Dziś czekam na relację od dzieci syna z Anglii - pierwszy raz idą dziś do angielskiej szkoły. Ciekawe jak im się będzie tam podobać. Pewnie jak wrócą to zaraz zadzwonią.

zytah30

zytah30 2008-09-02

Pozdrawiam-jedzenie pysznie wygladające...

zytah30

zytah30 2008-09-02

Wokoło białej filiżanki wysypany jest susz z kwiatow, roślinek aromatyczny-tu akurat jabłuszkiem pachnie-mozna kupić w sklepach pamiatkarskich itp. doskonale nadaje aromat wnętrzu...

dana46

dana46 2008-09-02

witam ile tu smakołyków pozdrawiam i milego dnia zycze

hagrid69

hagrid69 2008-09-02

mniam

jarocali

jarocali 2008-09-02

ooo głodzilla sie we mnie odezwała:)))

bunia

bunia 2008-09-02

zytah30 - pomysł fantastyczne, filiżanka piękna, na pewno wykorzystam przy okazji ,, babskiego ,, posiedzenie przy herbatce. Czesto kupuję lub sama robię Potpuri - ale na takie wykorzystanie nie wpadłam. Jeszcze raz dzięki.

bunia

bunia 2008-09-02

jarocali - no to biegiem zrobić amciu. Na głodzillę tylko to pomaga . Pozdrawiam

grazka

grazka 2008-09-02

Witam, mniam, mniam....szkoda ale ja na wiecznej diecie!!!

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies