Stek z rekina z jabłkiem

Stek z rekina z jabłkiem

Jabłko wspaniale komponuje się nie tylko z mięsem , drobiem , kaszanką czy wątróbką. Dodane do delikatnych ryb nadaje im niespotykanego smaku.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/08/stek-z-rekina-z-jabkiem.html

dodane na fotoforum:

krystin

krystin 2014-08-08

Pięknie i apetycznie :) Pozdrowienia zostawiam w zamian :)

bea73

bea73 2014-08-08

pysznie wygląda....

wiska

wiska 2014-08-08

Ciekawe, nie przypuszczałam, że ryby można jeść z jabłkami...super to wygląda:)...pozdrawiam!

saline

saline 2014-08-10

kilka dni temu bylam w Ustce jadlam rekina , ale bez dodatkow poniewaz ciekawa bylam jak smakuje to miesko, bylo (jak dla mnie)wysmienite pozdrawiam

jonna

jonna 2014-08-11

Wszystko co Bunia prezentuje, można jeść, bez namysłu.....Pozdrawiam....

izolek

izolek 2014-08-11

Co zrobić, żeby w czasie smażenia nie miało przykrego zapachu?
Cytryna i przyprawy nie pomagają. Po usmażeniu jest pyszny!

bunia

bunia 2014-08-12

izolek - a na jakim tłuszczu smażysz ? Ja używam tylko tego z pestek winogron, masła lub oleju kokosowego - nigdy mi ryba nie śmierdzi. Rekina nawet nie zawsze marynuję w cytrynie , inne ryby zalewam szczerze sokiem z cytryny , potem dobrze osuszam i dopiero smażę.

izolek

izolek 2014-08-12

Smażę na klarowanym maśle bo bardzo lubię jego smak i zapach.
Spróbuję z olejem. Wszystkie ryby traktuję sokiem z cytryny a te o intensywnym zapachu moczę w mleku. Spróbuję rekina też w nim pomoczyć.
Dzięki.

dodaj komentarz

kolejne >