Placki cukiniowo-ziemniaczane ze skwarkami

Placki cukiniowo-ziemniaczane ze skwarkami

Nadmiar cukinii owocuje różnymi nowinkami. Było leczo, giuwecz, dwie wersje faszerowanej. Teraz zrobiłam placki , a w planie jest jeszcze zupa i może faszerowana inaczej do zamrożenia na zapas .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/09/placki-cukiniowo-ziemniaczane-ze.html

dodane na fotoforum:

babcia1

babcia1 2014-09-03

bardzo apetycznie wyglądają. ..

beleza

beleza 2014-09-03

Wszystkim polecam ten przepis !
Stosuję go od lat, ale w wersji z piekła rodem. Do wszystkiego dodaję dwie, starte na tarce, świeże papryczki Red Savina (ostrzegam przed syndromem płonącego zwieracza !!!) Wyśmienita zakąska do dobrego piwa lub wina.
Pozdrawiam - Marek

lisek52

lisek52 2014-09-03

Mniam mniam...jakie apetyczne.Pozdrawiam:))

bryza

bryza 2014-09-07

Takich jeszcze nie robiłam , super :)

dodaj komentarz

kolejne >