Koperkowa kasza jęczmienna

Koperkowa kasza jęczmienna

Wszelkiego rodzaju kasze gotuję obsmażając je wcześniej na maśle( lub tłuszczu wytopionym z boczku ) , a potem prużąc w bulionie lub wywarze warzywnym . Żeby polepszyć smak kaszy dodaję czasem do niej zioła, gotowane grzyby suszone, podsmażone pieczarki lub skwarki.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/koperkowa-kasza-jeczmienna.html

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2014-10-01

Łatwe i zdrowe

krystin

krystin 2014-10-01

Ponoć kasze są najzdrowsze...ja lubię jaglaną i białą gryczaną tą nie paloną zrobioną w podobny sposób.Pozdrawiam :)

bunia

bunia 2014-10-01

kristin- jaglaną też lubię , ale gryczaną nie paloną nie bardzo, wolę paloną.

wiska

wiska 2014-10-01

Lubię kaszę pod każdą postacią...dobrej nocy:)

bea73

bea73 2014-10-02

ciepełka na cały dzisiejszy dzień życzę i pozdrawiam...

wandy

wandy 2014-10-02

moja mama ma zachcianki a ostatnio wymyslila ze ma smaczka na groch z kapucha...kule na mole!!! czy na starosc ja tez taka bede? ....wiem ze nalezy jej sie szacunek i milosc wiec pichce i pichce podgladajac Ciebie ...hi hi hi hi......ale co jeszcze jej wpadnie do glowy?
Pozdrawiam Cie "buniu" z calego serca :) Wanda

dodaj komentarz

kolejne >