Jeszcze jedna wersja zrazów/roladek schabowych. Zamiast tradycyjnego nadzienia ( ogórek kiszony, cebulka, skórka razowca, wędzonka itd. ) nadziałam roladki suszonymi śliwkami bez pestek i grzybami suszonymi. Dodałam do sosu gałązkę rozmarynu .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/11/roladki-ze-schabu-ze-sliwkami-i-grzybami.html
dodane na fotoforum:
wiska 2014-11-11
Roladki bardzo pasują do kluseczek zwanych śląskimi albo odwrotnie:),zjadłabym teraz...:)
pozdrawiam!
bunia 2014-11-11
masz rację - mam zawsze zrobione kluseczki na zapas ( zamrożone ) i tylko podgrzewam w razie potrzeby na parze
izolek 2014-12-14
Przepis kupuję ponieważ mam ogromnych amatorów klusek śląskich i tylko muszę wymyślać co do nich a tu zamiast drogiej wołowiny jak znalazł.
Prostszy sposób schabu ze śliwkami, który bardzo lubię.
Coś mi się wydaje, że w przepisie do środka roladek nie włożyłaś śliwek.