Fasolka szparagowa z płatkami kukurydzianymi

Fasolka szparagowa z płatkami kukurydzianymi

Fasolkę szparagową podaje się na wiele sposobów. Gotowaną w wodzie lub na parze. Okraszoną masłem ( różne smaki) , wędzonką , prażonymi pestkami ( dyni, migdałów ) lub najprościej ,, po polsku ,, czyli z masłem i zrumienioną bułeczką tartą .Okazuje się, że wcale nie musi to być bułka tarta. Awaryjnie zastępują ją doskonale kukurydziane płatki śniadaniowe.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/11/fasolka-szparagowa-z-patkami.html

dodane na fotoforum:

alusia0

alusia0 2014-11-29

....oj na szczęscie...długo sie nie nachorowałaś...

krycha2

krycha2 2014-11-29

Wróciłaś do formy Grażynko...to dobrze...
Nawet nie wiedziałam ,że można urozmaicić podanie fasolki...świetny sposób.Podaję również fasolkę jako sałatkę polaną oliwą z czosnkiem i bazylią...pycha..Wypróbuję Twój sposób...

bunia

bunia 2014-11-29

Jeszcze nie do końca wydobrzałam , ale coś jeść trzeba :). A fasolkę uwielbiam. Jadłyśmy samą z ziemniaczkami. Coś mnie ostatnio ,,odgania,, od mięsa. Na starość wegetarianką się stanę czy co :)

beatula

beatula 2014-11-29

A u mnie fasolkę taką jada się z oliwą i czosnkiem :-)

krystin

krystin 2014-11-29

Chce mi sie takiej fasolki...

bahus

bahus 2014-11-30

Pysznie i swojsko...

sonia66

sonia66 2014-12-01

bardzo lubię fasolkę szparagową.. taką z bułeczką:):) ale muszę spróbować tymi płatkami:)

dodaj komentarz

kolejne >