Czerwona zupka

Czerwona zupka

Czerwona zupka :
Taka jesienna szybka zupa . Szybka – smaczna .
Czas : 45 minut

Składniki :

4 duże pomidory Lima ( sparzone i obrane ze skórki )
1 czerwona papryka
½ szklanki suszonych pomidorów w oliwie
1 cebula
czarny mielony pieprz
oregano
szczypta soli
mielona słodka papryka
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
½ litra bulionu z drobiu i warzyw ( ostatecznie w kostce Knorra )
2 łyżki kremowego serka topionego ( pikantnego )
2 łyżki usiekanej natki pietruszki

Pomidory świeże i suszone drobno pokroić . Cebulę usiekać w piórka. Paprykę wypestkować i pokroić .Na patelni rozgrzać masło i olej . Wrzucić pomidory, paprykę i cebule i dusić 10 minut. Przełożyć do rondelka i zalać bulionem . Gotować 30 minut. Dodać serek i ogrzewać aż się roztopi. Doprawić solą , oregano , pieprzem i mieloną papryką . Podawać posypaną natką z pietruszki.

dodane na fotoforum:

bunia

bunia 2008-09-27

Zupkę podano - zapraszam do stołu. Drugie będzie później. Smacznego życzę wszystkim.

cudolik2

cudolik2 2008-09-27

Ja skorzystalam z zaproszenia....bardzo aromatyczna i smaczna.Poczekam chetnie na drugie danie(o ile bedzie zaproszenie)?:)

astrea44

astrea44 2008-09-27

PYSZNIE WYGLADA

eewaa55

eewaa55 2008-09-27

Nie jadam zupek....poczekam na drugie danie Buniu:))))

pajdar

pajdar 2008-09-27

Wiesz co ,byłem przy plackach ale tam więcej dyskutują niżjedzą nie wiedzą czy na słodkoczy słono czy z chlebem .To ja tu spokojnie zjem zupkę;Pozdrawam

bunia

bunia 2008-09-27

pajdar - smacznego ! Właśnie doszłam do wniosku ,że tej zupce przydała by się wkładka . Następny raz dorzucę kiełbaskę i bedzie taka oszukana gulaszowa.Pierwszy raz ją robiłam z tego co było pod ręką - a wyszła pyszna . Mama wciągnęła całą miseczkę i pytała czy może zrobiłam na dwa dni ( a zawsze się buntuje , żeby było coś nowego ).

dodaj komentarz

kolejne >