Puree ziemniaczano-jabłkowe

Puree ziemniaczano-jabłkowe

Puree ziemniaczano – jabłkowe :

Doskonały dodatek do smażonej , lub pieczonej kiełbasy ( do innych dań też). Ma lekko winny smak , zupełnie różniący się od zwykłego puree ziemniaczanego .
Czas : 30 minut

Składniki :6 średnich ziemniaków
1 duże jabłko
3 łyżki mleka
1 łyżka masła
1 łyżeczka soli

Ziemniaki obrać , umyć i pokroić na ćwiartki. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na ósemki. Ziemniaki i jabłko zalać wodą , osolić i gotować 25 minut ( od zagotowania ). Odcedzić .Postawić na chwilę na gazie by odparowały ( mieszać ).Zrobić puree dodając mleko i masło . Dobrze wymieszać .

dodane na fotoforum:

ellah

ellah 2008-11-17

że puree ziemniaczane można z jabłuszkiem to pierwszy raz czytam i widzę. :) No, proszę - wciąż dowiaduję się czegos nowego. Fajnie:)
wszystkiego miłego Buniu :)

sparow

sparow 2008-11-17

mniamusne.....

barossa

barossa 2008-11-17

ale to świetne:)!!

dodaj komentarz

kolejne >