Schab duszony w sosie grzybowym

Schab duszony w sosie grzybowym

Kluski drożdżowe na parze niestety nie mojej roboty.
Schab duszony w sosie grzybowym :
Doskonale smakuje z kluchami drożdżowymi na parze .

Czas : 45 minut

Składniki :

2 kotlety schabowe bez kości
Sos sojowy
Pieprz mielony
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
2 cebule
6 kapeluszy grzybów suszonych
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
¼ szklanki słodkiej śmietanki
1 kromka chleba razowego

Namoczyć w ½ szklanki wody grzyby .Schab natrzeć sosem sojowym i pieprzem . Obsmażyć na rumiano na oliwie .Przełożyć do rondelka .Dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę , grzyby z wodą w której się moczyły , ziele angielskie, liść laurowy . Dolać szklankę wody i dusić 30 minut. Wyjąć schab i grzyby na talerzyk . Do sosu dodać chleb i dusić 5 minut . Sos przetrzeć przez sito . Włożyć do niego pokrojone grzyby i schab .Wlać śmietankę .Doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem .

dodane na fotoforum:

kolejne >

bunia

bunia

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


erminia

erminia 2008-11-18

nie robisz sama klusek na parze- niemozliwe !!!pychota :)))))))))))))

bunia

bunia 2008-11-18

Czasami robię ale teraz kupiłam bo muszę gotować z dnia na dzień bo znów latam z Mamą na rehabilitację. Zresztą teraz jaj gotuję na 2 osoby to nie bardzo mi się chce robić 4 kluski.

kot1955

kot1955 2008-11-18

Kusisz moja droga muszę spróbować :)))
Pozdrawiamy serdecznie :)))

halinag

halinag 2008-11-18

Pycha obiadek Buniu dawno chciałam sobie zrobić takie kluchy już teraz wiem jak.....

jagodaj

jagodaj 2008-11-18

Ten widok mnie rozbraja.....mimo ,że to nie wschód słońca

cudolik2

cudolik2 2008-11-18

Majac swiadomosc,ze jest to MIESO -obojetnie jakie,ale w takim sosie!(kolor ma bajeczny),zjadam bez zastanawiania sie,czy jest to schab,czy wolowina;))))

greyss

greyss 2008-11-18

i parowane kluski
pychotka

vena7

vena7 2008-11-18

i kluchy maczane w sosie......

ellah

ellah 2008-11-18

bomba! :) chyba ci sie oświadczę Buniu ;))))))))))))))

barusia

barusia 2008-11-18

zawsze robilam te kluchy na slodko,ale teraz mam pomysl na takiw z sosikiem-pysznie wyglada!!!

martynw

martynw 2008-11-18

witaj:):) znów kusisz.... a moje flaczki zmodernizowane też były pyszne.... modernizacja polegała na:
- suszone grzyby miast boczniaków (prawdziwki)
- dodany ugotowany makaron wstążki - miast chleba... reszta b.z. pyszne i pożywne:):) i jeden garnek:):)

renia739

renia739 2008-11-18

..to ja wpadam na obiadek ..

jolanka

jolanka 2008-11-18

Same pyszności i schab i bułki i sosik ::))

allright

allright 2008-11-18

a ja jutro zabieram się za rybki w kwaśnej galaretce........ale mnie inspirujesz dziękuję najdroższa...:)))))))))

izolden

izolden 2008-11-18

dzień dobry:-))

wpadłam się przywitać i życzyć miłego dnia.
pozdrawiam cieplutko.

cypryjka

cypryjka 2008-11-18

o mamo............................................................ moge same te kluchy z sosem......... mieso mi niepotrzebne........ :)

beata1

beata1 2008-11-18

Miłego wieczorku*****<>*****

beata1

beata1 2008-11-18

U Ciebie zawsze pyszności mniam,mniam....

ewik1

ewik1 2008-11-18

Pewnie juz wszystko zjedli?

monik

monik 2008-11-19

No z Panią to my mamy dobrze!!!jedzonko pierwsza klasa i jak elegancko podane......suuuper i jeszcze przepisy.......dziękujemy ,że mamy na garnuszku tak świetną kuchareczkę...))))

niunio

niunio 2008-11-19

Dziękuję za serce
- nie każdy je ma...
Dziękuję za przyjaźń
- nie każdy ją zna...
MILUTKIEGO DZIONKA:)))))))

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies